fbpx

Έτσι χτίζουμε κορυφαίες επιχειρήσεις στο διαδίκτυο

Μοιραστείτε το

Βασική προτεραιότητά μιας επιχείρησης είναι κυρίως να αυξήσει τις πωλήσεις, να αυξήσει τα κέρδη και να δημιουργήσει νέους πελάτες. Ωστόσο, αν και αυτό είναι το σημαντικότερο για να γίνετε μια επιτυχημένη επιχείρηση, είναι εξίσου σημαντικό να επενδύσετε στο χτίσιμο μιας επωνυμίας, ενός brand, ειδικά στο διαδίκτυο, που θα αυξήσει τις ευκαιρίες και θα προσεγγίσει νέους πελάτες.

Η δημιουργία ενός brand στο διαδίκτυο απαιτεί χρόνο και είναι πιθανό να μην δείτε αποτελέσματα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αν το κάνετε σωστά, η ανταμοιβή θα αξίζει τον κόπο.

Μέσα από τον παρακάτω οδηγό, θα σας δείξουμε τα 6 βασικά βήματα για να το πετύχετε.

1: Δημιουργήστε ένα πρωτότυπο όνομα

Αν θέλετε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο και να γίνετε αναγνωρίσιμοι, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια μοναδική επωνυμία που όχι μόνο τραβάει την προσοχή του κοινού σας, αλλά και υποδηλώνει τι είναι η επωνυμία σας.

Το όνομα της επωνυμίας σας θα πρέπει να είναι είτε σαφές σχετικά με την υπηρεσία που παρέχετε, είτε αρκετά ενδιαφέρον ώστε να κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να μάθουν περισσότερα.

2: Δημιουργήστε ένα ξεχωριστό λογότυπο

Μαζί με τη δημιουργία ενός μοναδικού brand name έρχεται και ο σχεδιασμός ενός μοναδικού λογότυπου.

Και πάλι, το λογότυπό σας πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ταυτότητα της επωνυμίας σας, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων, των στυλ, της σύνθεσης και της προσωπικότητάς της.

Το λογότυπό σας είναι αυτό που συναντούν για πρώτη φορά οι πελάτες σας όταν βλέπουν την επωνυμία σας, επομένως ένας ιδιαίτερος σχεδιασμός τους βοηθά να κατανοήσουν τι είναι η επιχείρησή σας. Το χρώμα και η εμπνευσμένη σχεδίαση λογότυπου μπορούν να αυξήσουν την αναγνώριση της επωνυμίας έως και 80%, επομένως βεβαιωθείτε ότι οπτικά η επωνυμία σας ξεχωρίζει.

Το λογότυπό σας πρέπει να προκαλέσει το ενδιαφέρον των πελατών σας σχεδόν αμέσως, ώστε να τους πείσει να ψάξουν περισσότερο.

3: Δημιουργήστε μία αναλυτική αλλά και εύκολη στην επίσκεψη ιστοσελίδα

Δεν έχει νόημα να έχετε ένα εξαιρετικό brand και λογότυπο εάν δεν μπορείτε να τα δείτε στο διαδίκτυο. Ο ιστότοπός σας είναι το ψηφιακό σας σπίτι και είναι ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο εντοπισμού θέσης στο οποίο οι πελάτες μπορούν να μάθουν περισσότερα ή να κάνουν μια αγορά.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για την κατασκευή και το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας, πρέπει να είναι σαφής και εύκολη στην πλοήγηση. Ένας κακοσχεδιασμένος ιστότοπος που είναι γεμάτος και δύσκολο να εξερευνηθεί θα απομακρύνει τους πιθανούς πελάτες.

4: Δημιουργήστε επαγγελματικούς λογαριασμούς στα Social Media

Ένα άλλο βήμα για τη δημιουργία μιας επωνυμίας στο διαδίκτυο είναι να μοιράζεστε το περιεχόμενό σας σε διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό αυξάνει την παρουσία σας και φυσικά το awareness του brand.

Η κοινή χρήση του ιστότοπου σας και των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρετε θα οδηγήσει δυνητικούς πελάτες στον ιστότοπό σας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές σας για νέες πωλήσεις.

5: Δώστε την δυνατότητα για εγγραφή

Για να βεβαιωθείτε ότι το brand σας φτάνει στους πελάτες σας, η δημιουργία μιας λίστας newsletter είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώσετε τους πελάτες όταν έχετε κάτι νέο να προσφέρετε.

Ωστόσο, με τους νέους κανονισμούς GDPR που ισχύουν, είναι σημαντικό να μην αγοραστεί η λίστα email σας, αλλά να αναπτυχθεί με νόμιμα μέσα.

6: Μείνετε ενεργοί και συνδεθείτε με το κοινό που στοχεύετε

Εάν θέλετε πραγματικά να ξεκινήσετε να χτίζετε σταθερές σχέσεις με τους πελάτες σας από την πρώτη στιγμή, τότε η αυθεντική δέσμευση και αλληλεπίδραση είναι η απάντησή σας.

Αν και μπορεί να είναι χρονοβόρο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταστήσει ευκολότερη από ποτέ τη σύνδεση με πελάτες και είναι η τέλεια ευκαιρία να δώσετε στην επωνυμία σας φωνή. Είναι επίσης σημαντικό να παραμείνετε ενεργοί στο διαδίκτυο για να βεβαιωθείτε ότι η επωνυμία σας παραμένει ορατή και να συνεχίσετε να μοιράζεστε περιεχόμενο και να βελτιώνετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας. Ενώ η δημιουργία μιας επωνυμίας στο διαδίκτυο φαίνεται δύσκολη, σας δίνει πραγματικά τη δυνατότητα να ανεβάσετε την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο.

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση. Είναι πολύ εύκολο να εστιάσετε όλη σας την προσοχή στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε, αλλά καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών μεταλλάσσονται, είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσετε ότι καταβάλλετε κάθε ενέργεια και προσπάθεια για την ανάδειξη του brand σας.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Νέα ιστοσελίδα; Κι όμως κοστίζει ελάχιστα!

Πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας; Σίγουρα όχι όσο νομίζετε! Και φυσικά πλέον η ιστοσελίδα αποτελεί προαπαιτούμενο για μια σύγχρονη επιχείρηση που σέβεται την ύπαρξή

Προωθήστε την επιχείρησή σας

είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε!

Επικοινωνία

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

+30 215 215 6375

Θερίσου 1 – 3, Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα TK 713 05